En politimann kjørte bevisst på henne

kommentarerI et oppsiktsvekkende intervju på TV2 i dag tar sportssjefen i Norges Cykleforbund, Hans Falk, bladet fra munnen og sier at de er ganske overbeviste om at påkjørselen av Susanne Andersen under Qatar-VM var "en bevisst handling fra en högt upsâtt politimann som bare kjørte rett på Susanne. Det er inte så ovanligt at man blir nedkjørt som en kvinne med bare bein som er en utmanande klädning for nogen". Han forteller også at det ikke var noen bremsespor, og at politimannen ikke viste noen empati, og stod og røyket og snakket i telefonen mens Susanne lå og skreik av smerte.

Det gjør ikke saken bedre at Hans Falk forteller at de ble bedt om ikke å anmelde saken for ikke å risikere at Susanne skulle bli holdt igjen der i påvente av rettssak. Det internasjonale sykkelforbundets eneste bidrag var å be Norge påse at syklistene våre følger trafikkreglene. Som om det har noe som helst å gjøre med denne saken. Sportssjef Falk konkluderer med at "vi kan ikke konkurrere i slike land".

Dette burde de internasjonale idrettsforbundene ta inn over seg på en helt annen måte. Når kvinner kan oppleve slikt uten at noen bryr seg, er det ikke forsvarlig å legge internasjonale mesterskap til land der et slikt kvinnesyn hersker, bare fordi de har masse oljepenger. De har allerede kjøpt seg fotball VM i Qatar i 2022, og holder nå på å kjøpe seg et landslag av afrikanske spillere.

Enten Norge kommer til fotball VM i Qatar eller ikke, bør fotballforbundet og andre særforbund ta opp i den internasjonale idrettsbevegelsen at det må stilles krav til ekstremt kvinneundertrykkende land som Qatar og Saudi Arabia når det skal arrangeres mesterskap der enten det gjelder fotball, sykkel eller andre idretter. Stor takk til Hans Falk som forteller hva den uforståelige påkjørselen av Susanne under sykkel-VM handlet om! Prestasjonen til det 18-årige stortalentet som slo tilbake og tok bronsemedalje full av blåmerker bare fire dager etter påkjørselen, blir desto større!

hits